Inbouwrolluik plaatsen

Bezoek onze showroom!

Bezoek onze showroom!
Wij helpen u graag verder met het uitzoeken van de perfecte rolluiken voor uw woning!

U bent van harte welkom in onze showroom in Rosmalen, u vindt ons op deze lokatie:

Hintham 45
5246 AC Rosmalen

Direct een GRATIS offerte!

Inbouwrolluik op maat geplaatst

Rolluiken kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd en er zijn dan ook verschillende type rolluiken.

Tegenwoordig zijn de inbouwrolluiken zeer populair. Deze worden op maat ingebouwd in de muren van de woning of het pand. Het plaatsen van inbouwrolluiken doen we regelmatig bij nieuwbouw.

Dit komt omdat ze erg duurzaam zijn en nieuwbouw een investering in de toekomst is. Door het laten plaatsen van inbouwrolluiken stijgt de woning in waarde en daarom zijn ze bijzonder gewild.

Rolluiken voor ramen
Inbouw rolluik

Hoe wordt een inbouwrolluik precies geplaatst?

Onze vakmensen hebben bijzonder veel ervaring met de verschillende montagetechnieken, dus ze weten ook precies hoe inbouwrolluiken moeten worden geplaatst.

Onze vakmannen plaatsen de rolluikkast boven de ramen en deuren. Daarmee sluiten ze ook vlak voor de ramen en deuren en dit brengt verschillende positieve zaken met zich mee. In de eerste plaats geeft dit kleur aan de woning. De buitenkant van uw woning is immers het visitekaartje. Daarom moet dit er esthetisch mooi uitzien, want u wilt natuurlijk wel laten weten dat u smaak heeft!

Bovendien kennen inbouwrolluiken ook praktische voordelen. Inbouwrolluiken hebben namelijk een isolerende en een verduisterende werking. Bezitters van inbouwrolluiken besparen om die reden veel energiekosten en ze kunnen de woning perfect verduisteren.

Wat is de precieze werkwijze van ons vakmannen bij het plaatsen van een inbouwrolluik?

Het monteren van inbouwrolluiken in de muur is een lastig klusje en daarom raden we onze klanten altijd aan om dit door ons te laten doen.

Bij het laten monteren van rolluiken in de muur komen deze precies over de kozijnen heen. Dit moet secuur gebeuren om schade te voorkomen en gelukkig hebben onze vakmensen daar precies de juiste gereedschappen voor. Het voordeel van een montage in de muur is dat rolluiken van binnen niet goed zichtbaar zijn.

U profiteert dus wel van de voordelen van de rolluiken, zonder dat u te maken heeft met de lasten.

Rolluik close up
wit met zwart rolluik

Stap 1: de voorbereiding

Heeft u besloten om inbouwrolluiken te laten plaatsen? Dan komt één van onze specialisten graag langs om de voorbereiding met u te bespreken.

Hij voert verschillende metingen uit en daardoor weet onze vakman precies hoe groot de rolluiken moet worden. Dit is zeer nauwkeurig werk en daarom is de vakman wel even bezig, want het is echt precisiewerk. U wilt immers niet geconfronteerd worden met maatproblemen na de montage. De vakman neemt ook gezamenlijk de plaatsingsmogelijkheden met u door.

Dit is namelijk van verschillende factoren afhankelijk en daar weet de vakman alles van.

Stap 2: de inbouwrolluiken op maat maken

Nadat de metingen zijn verricht gaat onze vakman aan de slag. De rolluiken worden dan volledig op maat gemaakt. Daarnaast zorgt hij er ook voor alle andere onderdelen op maat worden gemaakt, zodat de rolluiken precies passen.

Inbouw rolluik
ingebouwde rolluik

Stap 3: montage op de muur door uitsparing

We gaven al aan dat de inbouwrolluiken in de muur worden geplaatst. Inbouwrolluiken hebben een uitsparing nodig en daar is bij de bouw vaak al rekening mee gehouden.

Het is ook mogelijk om inbouwrolluiken op bestaande woningen te plaatsen, maar dit is niet altijd de ideale oplossing.