Het monteren van een opbouwrolluik

Bezoek onze showroom!

Bezoek onze showroom!
Wij helpen u graag verder met het uitzoeken van de perfecte rolluiken voor uw woning!

U bent van harte welkom in onze showroom in Rosmalen, u vindt ons op deze lokatie:

Hintham 45
5246 AC Rosmalen

Direct een GRATIS offerte!

Het monteren van een opbouwrolluik

Onze vakmensen hebben al meerdere opbouwrolluiken gemonteerd. Een opbouwrolluik wordt gedeeltelijk weggewerkt in de muur en dan precies boven het kozijn.

Het punt van een opbouwrolluik is dat u nog wel een gedeelte van het rolluik ziet van de binnenkant. Het voordeel van een opbouwrolluik is dat deze vrijwel op alle gebouwen kan worden geplaatst. Dit is bijvoorbeeld niet het geval bij een ingebouwde rolluik, want dan is er altijd uitsparing nodig en daarom is dit meer geschikt voor nieuwbouw.

Wilt u echter uw huidige woning renoveren? Dan zijn opbouwrolluiken prima.

Rolluik opbouw
Opbouw rolluiken

Het voordeel van een opbouwrolluik project

Bij het laten monteren van een opbouwrolluik geniet u sowieso van een uitstekende isolatie. Dit komt omdat de lamellen zich vlak voor de deur of het raam bevinden.

Daarom hebben ze een goed verduisterend effect en bovendien is het goed voor uw energierekening. Dit geldt zeker voor huishoudens met ouderwetse ramen.

De verschillende mogelijkheden bij een opbouwrolluik

Bij het laten monteren van opbouwrolluiken heeft u verschillende keuzeopties. In de eerste plaats heeft u verschillende mogelijkheden als het gaat om het materiaal.

Heeft u bijvoorbeeld een beperkt budget, maar wilt u toch graag voor luxueuze opbouwrolluiken gaan? Dan kunt u het beste kiezen voor het materiaal kunststof. Dit is namelijk relatief goedkoop materiaal. Heeft u echter een groter budget en gaat u voor duurzaamheid?
Dan kunt u voor het materiaal aluminium gaan. Het voordeel van aluminium is dat het sterk materiaal is en er weinig onderhoud nodig is.

Bovendien is het ideaal voor het verhogen van de inbraakveiligheid. Aluminium is weliswaar iets duurder, maar u geniet er langer van en uw woning stijgt ook meer in waarde. U moet dus goed nagaan wat het beste bij uw situatie past.

Daarnaast heeft u ook meerdere opties als het gaat om de bediening, materiaal en ga zo maar verder.

Opbouw rolluik DSP
grijze opbouw rolluik

De werkwijze van opbouwrolluiken plaatsen

Zonder ervaring is het bijzonder ingewikkeld om een opbouwrolluik te plaatsen. Dit komt omdat de de rolluikkast geïntegreerd is met het kozijn.

Dit project is dus vooral geschikt voor bestaande woningen die een grondige renovatie nodig hebben. En het is goed voor nieuwbouwwoningen. U laat dit het beste door één van onze ervaren vakmensen doen.

Stap 1: de voorbereiding

Onze vakmensen kijken eerst wat de mogelijkheden zijn als het gaat om het plaatsen van een opbouwrolluik. Ze komen dus langs en bespreken de uitvoerbaarheid, wensen en nog meer zaken die relevant zijn.
Rolluiken raam en deur
Zwarte rolluiken opbouw

Stap 2: oude kozijnen verwijderen

Vaak wordt een opbouwrolluik voorgemonteerd op een nieuw kozijn. Daarom moet eerst het bestaande kozijn verwijderd worden. Dit is echter niet noodzakelijk bij opbouwrolluiken die niet zijn voorgemonteerd in het nieuwe kozijn.

Stap 3: het plaatsen van de kozijnen

De vakmensen kijken eerst goed of er in de gevel voldoende ruimte is voor de rolluikkast. Soms is dit al het geval, maar soms moet er ook nog extra ruimte worden gemaakt.

Vervolgens maken ze de muur aan de binnenkant schoon en plaatsen ze de rolluik op het kozijn. Ook integreren ze de bediening.

Opbouw rolluik