Voorzetrolluik laten plaatsen

Bezoek onze showroom!

Bezoek onze showroom!
Wij helpen u graag verder met het uitzoeken van de perfecte rolluiken voor uw woning!

U bent van harte welkom in onze showroom in Rosmalen, u vindt ons op deze lokatie:

Hintham 45
5246 AC Rosmalen

Direct een GRATIS offerte!

Het laten plaatsen van een voorzetrolluik

Heeft u geen nieuwbouwwoning en bent u ook niet van plan om grote renovatiewerkzaamheden te verrichten de komende tijd?

Dan kunt u het beste voor een voorzetrolluik gaan. Dit is de meest gekozen optie voor woningeigenaren die enkel rolluiken nodig hebben en verder geen noodzakelijke veranderingen willen. Een voorzetrolluik past altijd en kan bovendien gemakkelijker geplaatst worden dan vele andere soorten rolluiken. Een voorzetrolluik kan op twee verschillende manieren worden gemonteerd.

Ze worden namelijk op de ramen of op de muren geplaatst. De rolluikkast is daarmee volledig zichtbaar.

wit/zwart rolluiken
Inbouw rolluik

Verschil montage voorzetrolluik in muur en kozijn

Een voorzetrolluik kan dus in de muur en het kozijn worden gemonteerd. Beide montagetechnieken kennen weer hun voordelen en nadelen. Laten we beginnen bij de montage aan de muur.

Hoe ziet een voorzetrolluik in de muur eruit en wat zijn de voordelen?

Wanneer u de rolluiken op de muur laat monteren, dan komen ze over de kozijnen heen.

U ziet vanuit uw huis dan niets van de rolluiken en dat vinden veel mensen aangenaam. Een ander voordeel van een montage op de muur is dat u ook voor rolluiken met een standaardafmeting kunt gaan. Deze zijn aan de ene kant goedkoper dan rolluiken die op maat moeten worden gemaakt.

Bovendien loopt u dan ook minder risico, want bij de plaatsing gaat er dan vrijwel nooit wat fout door het verrichten van verkeerde metingen.

grijze rolluiken
Wit Rolluik

Hoe ziet het project van een voorzetrolluik in de muur eruit?

De vakman komt eerst bij u langs en vervolgens bespreken jullie gezamenlijk de wensen en de mogelijkheden.

Onze vakmannen zijn toegankelijk benaderbaar en luisteren altijd naar de wensen. Ze weten goed te luisteren en uw wensen om te zetten in de praktijk. Dit komt vanwege de ervaring, maar ook omdat ze echt passie voor het werk hebben.


Zijn er duidelijke afspraken gemaakt? Dan gaat onze vakman aan de slag. Eerst tekent hij op de muren waar de verschillende onderdelen geplaatst moeten worden. Dit geeft hem een goed overzicht. Vervolgens boort hij kleine gaten voor de montage van de zijgeleiders en de rolluikkast. Vervolgens wordt er een groter gat voor de bediening gemaakt.

Daarna wordt het rolluik geplaatst en vervolgens wordt het bedieningssysteem geïnstalleerd en duidelijk uitgelegd.

Een voorzetrolluik op kozijn plaatsen

U kunt een voorzetrolluik ook op uw kozijn laten plaatsen. Het voordeel van het laten monteren van een rolluik op een kozijn is dat het dan één geheel vormt met het kozijn.

Het is dus ideaal voor mensen die liever hebben dat het rolluik van buiten minder goed zichtbaar is. De buitenkant van de woning is immers het visitekaartje en daar kijken voorbijgangers en bezoekers als eerste na.

Het nadeel is dat u van de binnenkant de voorzetrolluiken wel ziet zitten. Bij het plaatsen van een voorzetrolluik boort één van onze vakmensen eerst een gat voor de bediening. Deze gaat namelijk van buiten naar binnen.
Nadien worden er gaten in het kozijn geboord, zodat de rolluikkast en de zijgeleiders gemonteerd kunnen worden. Daarna worden de overige onderdelen voor de rolluik en de bediening geplaatst.

Daarna wordt het systeem goed afgesteld en wordt er uitgelegd hoe de bediening in zijn werk gaat. Er wordt altijd gekeken of de elektrische bediening wel goed werkt.

Opbouw rolluik